Eden Hazard’s tijd bij Chelsea is een van de meest gedenkwaardige periodes in zijn carrière. Hij werd een van de grootste sterren in het voetbal en won tal van titels en individuele onderscheidingen. In deze blogpost zullen we dieper ingaan op zijn tijd bij Chelsea, zijn prestaties en de impact die hij had op de club en de fans.

  • De overgang van Lille naar Chelsea

Na het succes bij Lille OSC tekende Eden Hazard in 2012 een contract bij de Londense club Chelsea FC. Hazard’s overgang naar de club werd al snel gezien als een van de beste transfers in de geschiedenis van de club.

In het begin had Hazard het moeilijk om zich aan te passen aan de Premier League en zijn nieuwe teamgenoten. Hij had problemen met zijn conditie en leed onder de fysieke intensiteit van de Engelse competitie. Desondanks liet hij in zijn eerste seizoen bij Chelsea zien waarom hij werd beschouwd als een van de beste voetballers ter wereld.

Hazard maakte zijn debuut voor Chelsea op 19 augustus 2012 in een wedstrijd tegen Wigan Athletic. Zijn eerste doelpunt voor de club kwam in een 2-2 gelijkspel tegen Tottenham Hotspur. Hij werd al snel een van de belangrijkste spelers van het team en een publiekslieveling op Stamford Bridge.

Hoewel hij in zijn eerste seizoen niet veel doelpunten maakte, waren zijn bijdragen aan het spel van het team opmerkelijk. Hij creëerde kansen voor zijn medespelers en leidde de aanval van Chelsea met zijn technische vaardigheden en snelheid. Hazard’s impact op het team bleef groeien naarmate hij zich meer op zijn gemak voelde in de Premier League.

Al met al was Hazard’s eerste seizoen bij Chelsea veelbelovend, en fans en experts waren enthousiast over zijn toekomst bij de club.

  • Het succesvolle seizoen 2014/2015

In het seizoen 2014/2015 speelde Eden Hazard een cruciale rol bij het winnen van de Premier League-titel voor Chelsea. Het seizoen was een groot succes voor de club en voor Hazard, die op dat moment op het hoogtepunt van zijn kunnen was.

Hazard was de sterspeler van het team en droeg bij aan bijna de helft van de doelpunten van Chelsea in de competitie dat seizoen. Hij scoorde veertien keer en gaf negen assists, wat hem een van de beste aanvallers in de Premier League maakte.

Hazard’s prestaties tijdens het seizoen waren indrukwekkend, vooral in de grote wedstrijden. Hij scoorde belangrijke doelpunten tegen Manchester United, Manchester City en Arsenal en gaf beslissende assists in de kampioenswedstrijd tegen Crystal Palace.

Bovendien won Hazard aan het einde van het seizoen verschillende individuele onderscheidingen, waaronder de PFA Speler van het Jaar, de Football Writers’ Association Speler van het Jaar en de Premier League Speler van het Jaar. Hij was de eerste niet-Britse speler die de PFA Speler van het Jaar won sinds Cristiano Ronaldo in 2007.

Het seizoen 2014/2015 was ongetwijfeld het hoogtepunt van Hazard’s carrière bij Chelsea. Hij was een ware superster en een cruciale speler voor het team tijdens hun triomfantelijke seizoen.

  • De UEFA Europa League-winst in 2019

Het seizoen 2018/2019 was het laatste seizoen van Eden Hazard bij Chelsea, en het was een seizoen om nooit te vergeten. Het hoogtepunt van het seizoen was de UEFA Europa League-overwinning, waarin Hazard een cruciale rol speelde.

Hazard was ongelooflijk in de knock-outfase van de competitie en hij was een van de belangrijkste redenen waarom Chelsea de finale bereikte. In de halve finale tegen Eintracht Frankfurt maakte Hazard een cruciale penalty en scoorde hij ook in de penaltyreeks om Chelsea naar de finale te leiden.

In de finale tegen Arsenal was Hazard onweerstaanbaar. Hij scoorde twee doelpunten en gaf een assist om Chelsea naar een 4-1 overwinning te leiden. Hazard was de beste speler op het veld en hij toonde nogmaals waarom hij een van de beste voetballers ter wereld was.

Hazard’s prestaties in de Europa League-finale maakten het nog specialer dat hij aan het einde van het seizoen afscheid nam van Chelsea en naar Real Madrid vertrok. Fans over de hele wereld wilden hun steun voor de Belg tonen door zijn naam op hun voetbaltenues te dragen.

Hazard zal altijd herinnerd worden als een legende bij Chelsea vanwege zijn buitengewone prestaties en prestaties tijdens zijn tijd bij de club. De UEFA Europa League-overwinning in 2019 was de perfecte manier om afscheid te nemen van de fans en zijn erfenis bij Chelsea zal voor altijd voortleven.

  • Individuele prijzen en erkenning

Eden Hazard’s tijd bij Chelsea was niet alleen succesvol in termen van teamprestaties, maar het was ook een periode waarin hij persoonlijk veel erkenning kreeg. In 2015 won hij de PFA Player of the Year Award, een prijs die wordt uitgereikt aan de beste speler van het seizoen in de Premier League. Hij werd ook opgenomen in het PFA Team van het Jaar.

In 2018 kreeg Hazard de Chelsea Player of the Year Award, een onderscheiding die wordt uitgereikt aan de beste speler van het seizoen bij de club. Hij won deze prijs ook in 2014 en 2015. In 2019 werd hij uitgeroepen tot de Chelsea Fans’ Player of the Year, een prijs die wordt gekozen door de fans van de club.

Hazard’s individuele prestaties bij Chelsea werden ook erkend door de voetbalwereld als geheel. Hij werd in 2015 opgenomen in het UEFA Team van het Jaar en werd ook genomineerd voor de Ballon d’Or. In 2019 werd hij opnieuw genomineerd voor de Ballon d’Or na zijn uitstekende prestaties tijdens het seizoen 2018/2019.

Het is duidelijk dat Hazard’s tijd bij Chelsea niet alleen werd gekenmerkt door teamprestaties, maar ook door zijn eigen individuele successen en erkenning. Zijn bijdrage aan het team en zijn talent op het veld hebben hem terecht op de kaart gezet als een van de beste voetballers ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat fans zijn voetbaltenues met trots dragen.

  • Hazard’s erfenis bij Chelsea

Eden Hazard zal voor altijd herinnerd worden als een van de grootste spelers in de geschiedenis van Chelsea. Zijn tijd bij de club was gevuld met prachtige momenten en onvergetelijke prestaties. Hazard was niet alleen een zeer getalenteerde voetballer, maar ook een belangrijke speler in het team en een favoriet bij de fans.

Hazard won twee Premier League-titels met Chelsea, in 2015 en 2017. Hij speelde een cruciale rol in beide seizoenen en was vaak de man die het verschil maakte in belangrijke wedstrijden. Hij scoorde 85 doelpunten in 245 wedstrijden voor de club en leverde ook talloze assists.

Maar het was niet alleen Hazard’s scorend vermogen dat hem zo’n belangrijke speler maakte voor Chelsea. Hij was een ongelooflijk creatieve speler die altijd in staat was om iets speciaals te doen met de bal aan zijn voeten. Zijn dribbels waren legendarisch en hij was een meester in het creëren van kansen voor zijn medespelers.

Hazard’s impact op het team en de fans was enorm. Hij was niet alleen een geweldige voetballer, maar ook een inspiratiebron voor de jongere spelers in het team. Zijn enthousiasme en passie voor het spel waren besmettelijk en hij werd al snel een favoriet bij de fans vanwege zijn opwindende speelstijl en zijn bereidheid om altijd voor de club te vechten.

Na zijn vertrek bij Chelsea in 2019, ging Hazard door naar Real Madrid, maar zijn erfenis bij Chelsea blijft bestaan. Hij zal altijd herinnerd worden als een van de grootste spelers die ooit voor de club heeft gespeeld, en zijn naam zal voor altijd in de geschiedenisboeken van de club staan.

Als je een fan bent van Eden Hazard en zijn onvergetelijke momenten in Chelsea-voetbalshirts wilt herbeleven, zijn er nog veel hoogtepunten om van te genieten. Zijn nalatenschap bij de club zal altijd blijven voortleven, en zijn prestaties zullen voor altijd worden gekoesterd door de fans van Chelsea.

  • Conclusie

Eden Hazard’s tijd bij Chelsea was gevuld met opmerkelijke prestaties en verbluffende momenten die de geschiedenis van de club hebben beïnvloed. Hazard arriveerde bij Chelsea in 2012 en wist zich snel aan te passen aan de Premier League. Zijn vaardigheden en talent zorgden ervoor dat hij snel een belangrijke speler werd in het team.

In het seizoen 2014/2015 leidde Hazard Chelsea naar de Premier League-titel en won hij de PFA Speler van het Jaar award. Hij speelde een belangrijke rol in het team en liet keer op keer zijn klasse zien met indrukwekkende individuele prestaties.

Hazard’s UEFA Europa League-winst in 2019 was ook een hoogtepunt in zijn tijd bij Chelsea. Hij was de ster van het toernooi en speelde een cruciale rol in de knock-outfase. Hij was ook de man van de wedstrijd in de finale tegen Arsenal en scoorde twee doelpunten, waaronder een prachtige solo-goal.

Hazard’s prestaties en impact bij Chelsea werden erkend met verschillende individuele prijzen, waaronder de PFA Speler van het Jaar award, de FWA Speler van het Jaar award en de Premier League Speler van de Maand award. Zijn erkenning als een van de beste voetballers ter wereld is meer dan verdiend.

Hazard’s nalatenschap bij Chelsea zal worden herinnerd als een van de grootste spelers in de geschiedenis van de club. Hij was niet alleen een uitstekende voetballer, maar ook een inspiratie voor de fans en zijn teamgenoten. Zijn belangrijkste momenten en prestaties bij Chelsea zullen voor altijd in het geheugen van de fans blijven.

Kortom, Hazard’s tijd bij Chelsea was gevuld met onvergetelijke prestaties en momenten die zijn erfenis als een van de grootste spelers in de geschiedenis van de club hebben gevestigd. Zijn impact op het team en de Premier League zal nog lang voortduren, zelfs nu hij zijn carrière elders voortzet.