Real Madrid spits Eden Hazard verliest zijn race om fit te zijn voor de wedstrijd tegen Liverpool in de Champions League volgende week. De nu 32-jarige Belg kwam in de zomer van 2019 voor aanvankelijk 100 miljoen euro (88,3 miljoen pond; 107,6 miljoen dollar) over van Chelsea en is nog steeds de recordteken van Madrid.

Toen Hazard in 2019 bij Real Madrid kwam, stond de Belgische vleugelspeler aan de top van zijn kunnen en werd hij gerekend tot de beste spelers ter wereld.

Terwijl de spelers en staf van Real Madrid zaterdag in de Marokkaanse hoofdstad Rabat de overwinning van de Club World Cup vierden, keek Hazard thuis op tv naar de beelden. Hij is voor de vijfde keer Club World Cup-kampioen, jaagt op opeenvolgende La Liga-titels, streeft naar een 20e Copa del Rey, en ligt voor de hand voor een 15e Champions League-kroon.

Real Madrid wil woensdag in het Santiago Bernabeu de achterstand op koploper Barcelona verkleinen. Maar Hazard zal er niet bij zijn. De Belgische spits staat opnieuw aan de kant vanwege een knieprobleem.

Er wordt beweerd dat de 32-jarige ‘snel weer zal trainen’, maar dat de kans klein is dat hij tegen Liverpool zal spelen. Hazard heeft een contract dat loopt tot 2024, maar zijn relatie met Carlo Ancelotti, de huidige manager van de club, is steeds meer verslechterd en zijn toekomst lijkt niet in het Santiago Bernabeu te liggen. De Belgische vleugelspeler heeft het gevoel dat de Italiaanse tacticus zijn belofte van meer speeltijd niet is nagekomen en voelt zich in de steek gelaten door de manager.