EDEN HAZARD gaat naar verluidt in gesprek met Real Madrid over zijn toekomst bij de club. De Belgische vleugelspeler heeft een moeilijke tijd achter de rug met blessures sinds zijn overstap van Chelsea in 2019. Volgens The Athletic, met Hazard een van de topverdieners van de club – hij kan naar verluidt tot 13 miljoen pond verdienen na belastingen in een seizoen – Real Madrid zijn enthousiast om uit elkaar te gaan, met de club nu duidelijk overtuigd dat de verhuizing niet goed zal komen.
Hazard worstelt met zijn vorm en fitheid in Madrid, met slechts zeven doelpunten in 73 wedstrijden in de afgelopen drieënhalf seizoen. Volgens The Athletic (opent in nieuw tabblad) acht Real Madrid een verkoop of uitleen in januari vrijwel onmogelijk, terwijl Hazard zelf om familieredenen de voorkeur geeft aan een verhuizing aan het eind van het seizoen.
Hazard heeft sinds 11 september eigenlijk niet meer in de competitie gespeeld, terwijl hij in de halve finale van de Spaanse Super Cup tegen Valencia een ongebruikte invaller was. “Hazard heeft goed getraind en ik denk dat hij het nu beter doet dan voor het WK”, vertelde Ancelotti onlangs aan verslaggevers toen hem werd gevraagd naar de aanvaller.
Hazard had een zeer goede periode bij Chelsea voor zijn verhuizing naar de Spaanse hoofdstad, en Gunners baas Mikel Arteta zal hopen dat hij die eerdere vorm kan herhalen voor de Premier League leiders. Zowel Chelsea als Newcastle zijn geïnteresseerd in de vleugelspeler, maar het rapport suggereert dat geen van beide “serieuze toenaderingen” heeft gemaakt. Hij heeft nog geen aanbiedingen ontvangen, met geruchten over interesse van Premier League partijen Chelsea en Newcastle die tot nu toe op niets zijn uitgelopen.
Hazard stapte vorige maand uit het internationale voetbal na de ondermaatse WK-campagne van België, dat in de groepsfase werd uitgeschakeld, na berichten over onenigheid in het kamp.
Hazard is momenteel met Real Madrid in Saudi-Arabië, en hij wil zondagavond meedoen aan de finale van de Spaanse Supercup tegen Barcelona.