Eden Hazard is een Belgische profvoetballer die algemeen wordt beschouwd als een van de beste aanvallende spelers van zijn generatie. Na succesvolle periodes bij Lille en Chelsea maakte Hazard in de zomer van 2019 een spraakmakende overstap naar Real Madrid. Zijn tijd bij de club werd echter ontsierd door een reeks blessures die een grote impact hadden op zijn carrière.

Hazard arriveerde bij Real Madrid met hoge verwachtingen. De Spaanse club betaalde een bedrag van 100 miljoen euro om hem over te nemen van Chelsea, waardoor hij op dat moment een van de duurste spelers ter wereld was. Van hem werd verwacht dat hij een belangrijke speler voor Real Madrid zou worden en het team zou helpen binnenlandse en Europese trofeeën te winnen.

Hazard’s tijd bij Real Madrid werd echter geplaagd door blessures. In zijn eerste seizoen bij de club liep hij verschillende blessures op die zijn speeltijd en impact op het team beperkten. Hij miste in totaal 24 wedstrijden door blessures, en hij kon slechts één doelpunt en zeven assists geven in zijn 16 optredens.

Hazard’s blessureproblemen gingen door in zijn tweede seizoen bij de club. Hij miste de eerste maand van het seizoen door een enkelblessure, en in november liep hij nog een blessure op die hem enkele weken buitenspel zette. Hij werd gedurende het seizoen ook gehinderd door andere kleine blessures, die zijn speeltijd en zijn vermogen om optimaal te presteren beperkten.

Deze blessures hebben grote gevolgen gehad voor de carrière van Hazard. Voordat hij bij Real Madrid kwam, werd hij algemeen beschouwd als een van de beste spelers ter wereld, en had hij talloze individuele prijzen en teamtrofeeën gewonnen. In zijn tijd bij Real Madrid heeft hij echter moeite gehad om zijn potentieel waar te maken, en zijn blessureproblemen zijn daar een belangrijke factor in geweest.

De blessures van Hazard hebben niet alleen zijn prestaties op het veld beïnvloed, maar ook zijn mentale toestand. In een interview in november 2020 gaf hij toe dat hij het mentaal moeilijk had door zijn blessureproblemen. Hij zei dat hij “niet gelukkig” was en dat hij “nog nooit zoiets had meegemaakt” in zijn carrière. Dit laat zien hoe blessures het vertrouwen en de mentaliteit van een speler kunnen aantasten, waardoor het voor hem moeilijker wordt om optimaal te presteren.

De blessures van Hazard hebben ook gevolgen gehad voor Real Madrid als team. De club is sterk afhankelijk van Karim Benzema en Sergio Ramos voor de doelpunten en het leiderschap dat nodig is om op het hoogste niveau mee te doen. Hazard moest zorgen voor een creatieve vonk in de aanval, maar zijn blessures hebben het hem moeilijk gemaakt om een constante impact op het team te hebben.

Kortom, de blessures van Eden Hazard bij Real Madrid hebben grote gevolgen gehad voor zijn carrière. Ze hebben zijn speeltijd beperkt, zijn prestaties op het veld beïnvloed en een negatieve invloed gehad op zijn mentale toestand. Ze hebben ook gevolgen gehad voor het team van Real Madrid, dat moeite heeft om Hazards creativiteit en aanvallende kwaliteiten te vervangen. Nu hij blijft vechten tegen zijn blessureproblemen, valt nog te bezien of Hazard zijn oude vorm kan hervinden en Real Madrid kan helpen zijn doelen te bereiken.