Los Blancos-manager Carlo Ancelotti heeft een van de kleinste elftallen uit de recente clubgeschiedenis. De huidige selectie van de Europees kampioensclub bestaat uit slechts 19 spelers.
Volgens Diario AS (via Madrid Xtra) heeft de manager Hazard, Jesus Vallejo, Mariano Diaz en Alvaro Odriozola niet op zijn lijstje staan voor dit seizoen. Deze vier spelers hebben nauwelijks speeltijd gekregen onder Ancelotti. Hun toekomst bij Real Madrid is momenteel twijfelachtig door hun gebrek aan prioriteit in het team.
De meest prominente speler in deze gelederen is voormalig Belgisch aanvoerder Eden Hazard. Los Blancos gaven in de zomer van 2019 bijna 115 miljoen euro uit om de Chelsea-vleugelspeler te contracteren. Hazard is er echter niet in geslaagd om zijn Premier League-vorm te repliceren in Spanje door frequente blessures en gebrek aan vorm. De Belg speelde dit seizoen slechts zeven keer voor Real Madrid, waarvan slechts drie keer in de competitie. Tot nu toe heeft hij één keer gescoord en één keer geassisteerd.
Vallejo, Mariano Diaz en Odriozola hebben dit seizoen in totaal slechts acht keer opgetreden voor de club in alle competities. Mariano Diaz maakte vijf van die optredens, terwijl Odriozola en Vallejo respectievelijk één en twee keer optraden. Deze drie spelers hebben dit seizoen ook nog geen enkel doelpunt of assist bijgedragen.
Van deze vier spelers loopt alleen het contract van Mariano Diaz af aan het einde van het seizoen 2022-23. De vleugelspeler zal de club dus verlaten. Daarom zal de vleugelspeler het Santiago Bernabeu in juni gratis verlaten. Qua contracten staan Eden Hazard en Alvaro Odriozola beiden onder contract tot het einde van het seizoen 2023-24. Jesús Vallejo heeft nog twee jaar te gaan.