Mykhaylo Mudryk kwam bij Chelsea en het is nog onzeker of Mudryk bij Chelsea de hoogten van Hazard kan bereiken. Na enkele seizoenen bij Real Madrid lijkt Hazard zijn carrière volledig te hebben opgegeven. Naar verluidt is Hazard naar Saoedi-Arabië gereisd voor een ontmoeting met Al Nassr-coach Rudi Garcia. Na het gesprek wordt verwacht dat Hazard Real Madrid in januari zal verlaten.
Al Nassr maakte naam na het tekenen van Ronaldo en was ooit een van de meest besproken clubs in het wereldvoetbal.
Volgens Saoedische media is het tekenen van Ronaldo echter niet het einde van hun groeiende invloed. Er zullen steeds meer sterren van wereldklasse toetreden tot de Saoedische competitie. Uit de lijst die de media tot nu toe hebben gerapporteerd, zijn naast Riyadh Crescent’s Messi, Ramos, Modric, Hazard en Busquets allemaal doelwitten van de aantrekkingskracht van de Saoedische competitie.
Hazard heeft sinds zijn vertrek bij Chelsea lange tijd niet kunnen spelen, en heeft tot nu toe weinig verbetering gebracht bij Real Madrid.
De deal kan, vanuit het huidige perspectief, een complete mislukking genoemd worden. Hazard, ooit bekend als “de opvolger van Ronaldo”, is ook voor de fans de “dikke jongen” geworden, en zal binnenkort de Europese topcompetitie verlaten en met Ronaldo naar Saoedi-Arabië gaan.
Als deze deal kan worden bereikt, is het eigenlijk een zeer goede transfer voor beide teams en Hazard. Al Nassr heeft zich weten te profileren door een voormalige wereldtopper aan te trekken. En Real Madrid kan Hazard eindelijk wegsturen, zijn salarisrekening flink verlagen en misschien zelfs een transfersom opstrijken.
Wat Hazard betreft, na verschillende seizoenen bij Real Madrid en een lange tijd van hoge salarissen, kon hij naar de Saoedische competitie en zal hij waarschijnlijk een contract blijven krijgen na een sterke terugval in vorm.
Gewoon, de zaak vanuit een ander perspectief bekijken, medelijden hebben met Hazard. De voormalige “Ballon d’Or”, 32 jaar oud, zal binnenkort worden gereduceerd tot spelen in de Saoedische competitie. De topjaren van zijn carrière werden doorgebracht met blessures. Voor de ster is het absoluut de grootste klap. Een vertrek bij Real Madrid betekent ook dat Hazard afscheid heeft genomen van het Europese voetbal en waarschijnlijk niet meer terugkomt.