Er is meestal een gevoel van onvermijdelijkheid dat voorafgaat aan grote toernooicampagnes en deze ook opvolgt. Dat was zeker het geval na het WK 2022 in Qatar. Een handvol spelers op leeftijd heeft besloten zijn internationale schoenen aan de wilgen te hangen, terwijl verschillende managers hun ontslag hebben ingediend of de deur zijn gewezen.
Terwijl sommige kleine landen vertrouwen op een talisman, hebben andere hele generaties die hen hoop geven. Naast Kevin De Bruyne was Eden Hazard (32) een van de belangrijkste redenen waarom België het afgelopen decennium werd beschouwd als een gouden generatie. Na 126 caps en 33 doelpunten in zijn internationale carrière, kondigde de Real Madrid-speler verrassend zijn pensioen aan op slechts 31-jarige leeftijd.
De 31-jarige speler speelde dit seizoen slechts drie keer in La Liga en maakte afgelopen seizoen slechts 18 optredens in de hoogste regionen. Maar Ancelotti gaf hem een zeldzame start om indruk te maken tegen de Spaanse minnetjes Cacereno op dinsdag.
Hazard vergelijkt de situatie echter met het EK in 2020, toen hij ook te weinig speeltijd kreeg. “Ik blijf lachen”, zei Hazard maandag tegen verslaggevers. “Ik heb een paar moeilijke maanden achter de rug waarin ik weinig ritme heb kunnen opdoen. Ik moet nu laten zien dat ik het nog steeds kan. Ik twijfel er zelf niet aan, maar ik begrijp dat de buitenwereld dat wel doet.”
Sinds zijn vertrek bij Chelsea is zijn carrière in het slop geraakt en Martinez werd extreem onder vuur genomen omdat hij hem zelfs in Qatar speelde, gezien zijn gebrek aan actie in het Bernabeu. Hazard zal deze week in actie komen voor Real Madrid als ze dinsdag in de Copa del Rey tegen Cacereno spelen, zo bevestigde Carlo Ancelotti.