The Athletic meldt dat Eden Hazard nu een ontmoeting heeft met Real Madrid om zijn toekomst te bespreken, na beweringen dat Newcastle United hem wil contracteren. Newcastle vliegt momenteel hoog in de Premier League en overtreft de verwachtingen onder Eddie Howe. Real Madrid-voorzitter Florentino Perez gelooft naar verluidt dat het ‘onmogelijk’ is om Eden Hazard deze maand te verkopen, ondanks de belangstelling van bijvoorbeeld Newcastle United.
Een andere gemelde optie voor de Gunners is Eden Hazard van Real Madrid. Arsenal lijkt geïnteresseerd in de komst van de voormalige Chelsea-speler tijdens de transferperiode van januari en heeft zelfs contact opgenomen met Real Madrid over een mogelijke overstap deze maand, aldus een rapport van Media Foot. The Gunners – die momenteel de Premier League aanvoeren – zijn erop gebrand hun opties te versterken in een poging de toppositie vast te houden. Een nieuwe spits behoort mogelijk tot de spelers die ze willen halen, terwijl er ook een middenvelder zou kunnen komen.
Nu – te midden van alle speculaties over een mogelijke terugkeer naar de Premier League – beweert Outlet Mediafoot dat Hazard naar Arsenal zou kunnen gaan als hun voorgestelde transfer voor Mykhailo Mudryk van Shakhtar Donetsk niet doorgaat ondanks de concurrentie van Chelsea. Maar hij zou open kunnen staan voor een vertrek in de zomer, als Madrid dat wil. De Spaanse reuzen hebben de vleugelspeler de afgelopen vier transferrondes te koop aangeboden en Perez denkt dat een verkoop of uitleenbeurt nu onmogelijk is.
Hazard, nu 32, heeft nog maar 18 maanden te gaan van zijn huidige contract in het Santiago Bernabeu na zijn komst van Chelsea in 2019. Vanuit financieel oogpunt is het logisch dat Madrid de verkoop van Hazard als onmogelijk beschouwt, want er zijn maar weinig clubs in het voetbal die bereid zijn het salaris van de aanvaller te evenaren, laat staan het te betalen.