Thorgan Hazard, de jongere broer van Real Madrid-middenvelder Eden, maakte geen deel uit van de wedstrijdselectie van Dortmund-manager Edin Terzic voor de laatste twee wedstrijden. De 29-jarige Belgische vleugelspeler verhuisde dinsdag van de Duitse Bundesliga naar PSV Eindhoven.

De geruchten over het vertrek van Thorgan deden de ronde en de beslissing kwam neer op een keuze tussen PSV of Everton. Het gevolg is dat de Belgische spits de komende vijf maanden in Nederland zal spelen. Zijn contract heeft geen optie tot koop.

Thorgan Hazard, een speler wiens transfer in 2019 met veel enthousiasme en optimisme werd begroet, heeft bij Borussia Dortmund een gemengde indruk gemaakt. De Belgische international heeft dit seizoen moeite om kansen te krijgen in de Bundesliga van Edin Terzic en begon slechts twee van zijn 14 wedstrijden in de competitie.

Net als zijn broer Eden Hazard kwam Thorgan dit seizoen maar zelden in actie voor Dortmund. Hij startte slechts één keer in de Bundesliga en drie keer in de Champions League. Hij speelde drieënhalf jaar voor Borussia Dortmund en won de Duitse beker en een Duitse supercup, met 18 doelpunten en 21 assists in 122 wedstrijden. Het merendeel van die doelpunten kwam in zijn eerste seizoen bij de club na zijn overstap van Borussia Monchengladbach.

De Hazard broers flopten naast hun landgenoten op het WK in Qatar met België. Eden Hazard heeft rampseizoenen doorgebracht in Santiago Bernabéu. De duurste ondertekening in de geschiedenis van de Madrid (115 miljoen euro) is rotundo fiasco, toe te voegen grieve 7 goals en 11 assist. Het is dus essentieel dat de speler van 32 jaar minuten toevoegt in de komende maanden.

En tot overmaat van ramp had hij moeite om België te helpen tijdens hun rampzalige WK-campagne in Qatar, waarna hij zich terugtrok uit het internationale voetbal. Hazard sloot zich in juli 2019 voor een transfersom van 100 miljoen euro aan bij Real Madrid van Chelsea. Hij staat onder contract tot de zomer van 2024 en heeft een salaris van 9 miljoen euro per seizoen. Volgens The Athletic, met Hazard een van de topverdieners van de club, is Real Madrid erop gebrand om afscheid te nemen.