Eden Hazard wordt naar verluidt beschouwd als de meest giftige speler in de ploeg van Real Madrid. De Belg heeft het moeilijk in Spanje sinds zijn overstap van Chelsea in 2019. Aan het einde van een belastende transfersaga kondigde de Belgische international in de zomer van 2019 zijn vertrek aan van Chelsea naar Real Madrid.

Hazard is opnieuw teruggekeerd naar de ziekenboeg van Real Madrid. Hij kan tot vijf weken out zijn in wat zijn 18e blessure is sinds zijn komst naar het Witte Huis. De regerend LaLiga-kampioenen kondigden aan dat de vleugelspeler “onder observatie” zal zijn, voordat ze bevestigden hoeveel tijd hij aan de zijlijn zal doorbrengen.

Volgens statistieken van Transfermarkt heeft Hazard dit seizoen 7 keer opgetreden, waarbij hij telkens scoorde en assisteerde, terwijl hij in totaal 296 minuten voetbal speelde. Ondertussen wordt hij beschouwd als de slechtste ondertekening in de geschiedenis van Real Madrid, volgens een bericht in El Nacional. De voortekenen van een mislukte transfer lagen vanaf het begin voor het grijpen. Hazard arriveerde op het trainingskamp van Real Madrid, niet fit, met overgewicht en niet verrassend traag.

Het is voor niemand een geheim dat de geschiedenis van Hazard bij Real Madrid traumatisch was. Tijdens zijn eerste seizoen in Bernabéu liep de aanvaller een hamstringblessure, gekneusde enkel, haarscheurtje, kuitbeenbreuk en een niet-geïdentificeerde tik op. Zijn laatste optreden in La Liga was tegen Mallorca, in september. Dat is niet wat je verwacht van Real Madrid’s record ondertekening.

Carlo Ancelotti heeft hem niet vaak gebruikt als hij fit was, omdat hij Vinicius Jr. een betere speler vindt. En in zijn derde seizoen bij de club ging het nauwelijks beter met hem, ook al wonnen Los Blancos onder de Italiaanse tacticus de La Liga en de Champions League. Zijn contract loopt af in 2024 en naar verluidt overweegt hij zijn toekomst na links met Cristiano Ronaldo’s club Al-Nassr.