Eden Hazard gaat praten met Real Madrid over zijn toekomst in Spanje. De voormalige Chelsea vleugelspeler zou gesprekken voeren over zijn toekomst en de LaLiga ploeg staat open om hem te laten vertrekken.

De Belgische spits heeft het einde van zijn carrière in Santiago Bernabeu bereikt en mag nog dit jaar vertrekken. Hazard kwam slechts zeven keer in actie voor de La Liga-reuzen, met één doelpunt en één assist. Blessures zijn een belangrijke reden waarom Hazard nooit echt van de grond is gekomen bij Real Madrid, maar nu de club weet welke spelers zij als hun toekomst zien, lijkt Hazard’s tijd gekomen.

Arsenal is geïnteresseerd om de Belg tijdens de transferperiode van januari te contracteren en heeft deze maand zelfs contact opgenomen met Real Madrid over een mogelijke overstap, zo meldt Media Foot. Arsenal is in de markt voor een nieuwe aanvaller in de transferwindow van januari, en wil Hazard overnemen nadat het Shakhtar Donetsk vleugelspeler Mykhaylo Mudryk is misgelopen. Bovendien willen Los Blancos Hazard doorschuiven, maar omdat het contract van de vleugelspeler tot 2024 loopt, hebben ze een andere club nodig om hem uit hun boeken te halen.

Na een teleurstellende periode in de Spaanse hoofdstad is het tijd voor Hazard om de slechte tijden achter zich te laten. En hij zou een verrassend aanbod kunnen krijgen van de Gunners, die hun ploeg willen versterken voor de titelrace. En Arteta gelooft dat hij de 32-jarige kan helpen zijn mojo te herontdekken in de Emirates. Hazard is nog maar 32 en kan nog steeds een welkome aanvulling zijn voor elke Premier League club.

Ondanks zijn affiniteit met Chelsea heeft Hazard zelfs eerder toegegeven dat hij in zijn jeugd een bewonderaar was van Arsenal. De selectie van Arsenal was eind jaren negentig en begin jaren 2000 gevuld met Franse spelers als Thierry Henry, Robert Pires, Sylvain Wiltord en Patrick Vieira. Voor Real Madrid zou dit een kans zijn om een groot salaris uit de begroting te halen.