Na de tests die vandaag zijn uitgevoerd op Eden Hazard door de medische dienst van Real Madrid is vastgesteld dat hij een patellapees in zijn linkerknie heeft en onder observatie staat. De Belg kampt al jaren met fysieke problemen in het Estadio Santiago Bernabeu en nu heeft hij een linkerknieblessure, waardoor hij dit weekend niet bij de selectie voor de reis naar Mallorca zit.

De verwachtingen voor de Belg waren hooggespannen toen hij in 2019 voor 103,5 miljoen pond bij Los Blancos tekende, oplopend tot 140 miljoen pond met extra’s, maar zijn tijd in Spanje is grotendeels teleurstellend geweest. Zijn tijd bij de club is ontsierd door blessures en gebrek aan vorm, met de aanvaller mist meer wedstrijden dan hij heeft gespeeld.

Real gaf de volgende verklaring uit: “Na de tests die vandaag zijn uitgevoerd op Eden Hazard door de medische dienst van Real Madrid, is bij hem patellapees in zijn linkerknie vastgesteld en staat hij onder observatie.” De geblesseerde Hazard heeft dit seizoen slechts drie competitiewedstrijden gespeeld – en de flop van 150 miljoen pond staat opnieuw aan de kant. Hazard krijgt maar geen pauze. Niet alleen krijgt hij geen minuten, hij kan ook niet gezond blijven.

Hazard werd voor zijn komst naar Real een van de beste spelers van Europa bij Chelsea. Hij scoorde 110 goals en won zes trofeeën op Stamford Bridge – waaronder twee Premier League-titels – om een clublegende te worden. Inmiddels heeft hij de afgelopen vier jaar in het Santiago Bernabeu niet aan de verwachtingen kunnen voldoen.

Zelfs als hij gezond was, werd Hazard niet gebruikt door Carlo Ancelotti. Zijn laatste LaLiga Santander optreden was in de vorige confrontatie met Real Mallorca, op 9 september. Hazard heeft nu zijn 18e blessure opgelopen sinds hij getekend heeft. Zijn blessure verergert het probleem van Real Madrid met het gebrek aan fitheid van hun sterspelers.

Het is aan Hazard om zijn huidige situatie te accepteren en elders minuten en een nieuw contract te zoeken, aangezien hij nog een jaar onder contract staat bij de club.