Eden Hazard en Real Madrid leken een match made in heaven toen hij in 2019 voor 150 miljoen pond overkwam van Chelsea. Hij heeft zich echter bij de fans van Real Madrid verontschuldigd omdat hij sinds zijn komst bij de club niet aan de verwachtingen heeft voldaan. Hij zei dat hij “echt spijt heeft van wat er is gebeurd” en dat hij een overstap deze zomer zou accepteren.

Real Madrid gaat in de zomer op zoek naar minstens één aanvallende versterking. De kern van de situatie is de onzekerheid over de toekomst van Eden Hazard en Marco Asensio. Asensio’s inconsistentie zorgt voor een dip in zijn voorraden, terwijl Hazard door de manager niet langer als een haalbare optie wordt gezien.

Een aparte blessure aan de enkel van Hazard heeft de ex-Chelsea man gehinderd aan het begin van 2023, maar het is nu een probleem met zijn linkerknie dat zijn beschikbaarheid voor de komende weken in twijfel trekt. Zijn blessureleed duurt voort, want de Belgische aanvaller staat opnieuw aan de kant met een knieprobleem.

Zijn laatste tegenslag is de 18e blessure die hij heeft opgelopen sinds hij bij de Spaanse reuzen is. In totaal heeft hij 75 wedstrijden gemist voor Los Blancos. “Het spijt me. Ik probeer het, maar … Het spijt me,” vertelde Hazard in een interview aan Marca. “Ik speel niet, ik wil meer spelen. Het spijt me echt wat er is gebeurd.”

Real Madrid is naar verluidt geïnteresseerd in Joao Felix, momenteel uitgeleend aan Chelsea door Atletico Madrid. En de La Liga kampioenen zullen de Belgische ster waarschijnlijk op de markt brengen deze zomer. Er zijn voor Ancelotti niet veel opties om in de breedte te spelen buiten de twee getalenteerde vleugelspelers Vincius Jr en Rodrygo Goes. Real Madrid heeft dus geen bezwaar tegen de komst van een nieuwe, dynamische vleugelspeler.

Hazard (32) heeft dit seizoen tot nu toe slechts zeven wedstrijden gespeeld, met in totaal 296 minuten voor de mannen van Carlo Ancelotti. Real Madrid is in de competitie nog ongeslagen in eigen huis, maar staat door de wisselvallige resultaten op de tweede plaats, op 11 punten van koploper Barcelona, maar heeft wel een wedstrijd achter de rug.