Eden Hazard is een van de meest getalenteerde voetballers van zijn generatie. De Belgische aanvaller begon zijn professionele carrière bij Lille OSC en trok later naar Chelsea FC, waar hij uitgroeide tot een absolute sterspeler. Na zeven seizoenen in Londen verhuisde Hazard in 2019 naar Real Madrid, maar zijn tijd bij de Spaanse grootmacht is tot dusverre niet zonder problemen verlopen. In deze post zullen we zijn carrière bij Chelsea en Real Madrid bekijken en de haalbaarheid van een mogelijke overstap naar Arsenal analyseren.

Hazard kwam in 2012 naar Chelsea en speelde daar zeven seizoenen lang, waarin hij uitgroeide tot een van de beste spelers van de Premier League. Hij won twee Premier League-titels, een FA Cup, een League Cup en twee Europa League-titels tijdens zijn periode bij de Blues. Hazard was de spil van het team en zijn creativiteit en scorend vermogen waren van onschatbare waarde voor de ploeg.

In 2019 werd Hazard voor een recordbedrag van 100 miljoen euro getransfereerd naar Real Madrid. De verwachtingen waren hooggespannen, maar de Belgische aanvaller kreeg te kampen met blessures en kon niet altijd op zijn beste niveau spelen. In totaal heeft Hazard tot nu toe 39 wedstrijden gespeeld voor Real Madrid, waarin hij 5 keer scoorde en 8 assists gaf. Ondanks zijn talent en ervaring heeft hij het nog niet kunnen waarmaken bij de Koninklijke.

Nu wordt er gespeculeerd over een mogelijk vertrek van Hazard bij Real Madrid en sommigen suggereren dat Arsenal een geschikte bestemming voor hem zou kunnen zijn. Maar is dit realistisch? Arsenal is momenteel niet het meest competitieve team in de Premier League en heeft niet de financiële middelen om de hoge salarissen van Hazard te betalen. Bovendien heeft Hazard in het verleden aangegeven dat hij graag voor PSG zou spelen, dus het lijkt onwaarschijnlijk dat hij naar Arsenal zal gaan.

Hoewel een transfer naar Arsenal misschien niet de meest waarschijnlijke optie lijkt, kan het wel interessant zijn om te zien hoe Hazard zou passen in het team van de Gunners. Arsenal heeft momenteel geen speler van het kaliber van Hazard in de voorhoede en zijn creativiteit zou het team zeker ten goede komen. Bovendien zou een transfer naar Arsenal Hazard de mogelijkheid geven om in de Premier League te blijven spelen en zichzelf opnieuw uit te vinden.

Conclusie

Hoewel Hazard’s carrière bij Real Madrid tot nu toe niet is verlopen zoals gehoopt, lijkt een overstap naar Arsenal niet erg waarschijnlijk. Arsenal is momenteel niet de meest aantrekkelijke bestemming voor topvoetballers en heeft niet de financiële middelen om Hazard’s hoge salaris te betalen. Toch zou een transfer naar Arsenal interessant zijn, omdat het team een speler van zijn kaliber mist en zijn creativiteit het team zou kunnen versterken. Hoewel een overstap naar Arsenal de Belg een nieuwe start zou kunnen bieden, is het nog maar de vraag of dit haalbaar is gezien zijn salaris en de huidige problemen van het team.